OBVESTILO - VODENA DEGUSTACIJA VIN

Spoštovane vinogradnice in vinogradniki

Upravni odbor je na svoji 10. seji sprejel sklep, da letos ne organiziramo ocenjevanja mladih vin po klasičnem 20 točkovnem sistemu ampak bomo imeli vodeno degustacijo.

Degustacija bo potekala na naslednji način. Vsak vinogradnik lahko prinese samo en vzorec katerega koli vina v treh literskih steklenicah. Steklenice morajo biti označene samo z vrsto vina. Degustacija bo potekala anonimno, samo lastnik bo vedel za številko svojega vzorca. Vsi, ki boste prinesli vzorec vina boste pokušali vsa vina (zato rabimo tri litre vzorca) in poslušali strokovni komentar vodje degustacije. To bo g. Andrej Bajuk, vodja laboratorija na Kmetijsko gozdarskem zavodu Novo mesto.

Degustacija bo v petek, 23.11.2018, v jedilnici KŠ Grm. Pričetek zbiranja vzorcev ob 16:30, začetek degustacije ob 17. uri. Število vzorcej je omejeno na 40, ko bo to število doseženo bomo prenehali sprejemati vzorce. Prispevek je 5,00 Eur/vzorec, pogoj je plačana članarina. 

Menimo, da je ta način v času mladih vin veliko bolj koristen in poučen. Seznanili se boste o načinu pokušanja, slišali komentar za svoje vino ter ob pokušanju in poslušanju komentarja spoznavali vina ter napake in bolezni vin!

Prejeli boste tudi koledarje za leto 2019, po končani degustaciji pa sledi druženje in topla malica.

Lep vinogradniški pozdrav!              

KONTAKT

Društvo vinogradnikov Trška Gora

Sevno 13

8000 Novo mesto

Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.