PEŠPOT NOVO MESTO - TRŠKA GORA SPET OMOGOČENA

Pot na relaciji Novo mesto – Trška gora je verjetno stara toliko kot Novo mesto, to pa je uradno že 650 let. Ta povezava pa je bila prekinjena z umestitvijo hitre ceste na področju Mačkovca. Zatajilo je takratno vodstvo Planinskega društva Novo mesto in odgovorne službe na Mestni občini Novo mesto, da se pri gradnji ni umestila tudi pešpot, ki je povezovala Novo mesto s Trško goro.

 

 

 

V Planinskem društvu Krka Novo mesto so si po izgradnji hitre ceste prizadevali za ponovno obnovo optimalne pešpoti na tem odseku. Pridobili so vsa potrebna soglasja in načrte in tudi finančna sredstva. Največji strošek je bila izgradnja stopnic za podvozom hitre ceste, ki so jih danes uradno predali pohodnikom v uporabo.

Nova trasa poti poteka s startom pri Hotelu na Novem trgu – Ulica talcev – Ragov log – Ragovo – Most v Ločni – prečka Šmarješko cesto –za Tovarno zdravil Krka – Rondo za uvoz na hitro cesto – podhod hitre ceste – vzpon po stopnicah in se priključimo na obstoječo traso – Sevno - vzpon na Trško go

Društvo se zahvaljuje vsem, ki so sodelovali pri realizaciji tega projekta, predvsem Mestni občini Novo mesto, gospodu Jožetu Kobetu, Komunali Novo mesto, gospodu Jožetu Kocjanu za izdelavo načrta in markacistom PD Krka Novo mesto.

http://www.radiokrka.com/poglej_clanek.asp?ID_clanka=199896

 

 

KONTAKT

Društvo vinogradnikov Trška Gora

Sevno 13

8000 Novo mesto

Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.